Online-Huutokauppaopas


Haluatko tehdä ennakkotarjouksia uudistuneeseen online-huutokauppaamme?

Tästä oppaasta löydät vastauksen moneen online-huutokauppojamme koskevaan kysymykseen – ja jos et löydä vastausta tästä oppaasta, kysy rohkeasti henkilökunnaltamme.

Millaisia huutokauppoja järjestämme?

Helsingin Huutokauppakamari on aloittanut toimintansa vuonna 1885.

Huutokauppakamari toimii Helsingin Pantin lunastamattomien vakuuksien julkisena panttihuutokauppana. Lain mukaan, jos lainanvakuutena olevaa panttia ei lunasteta viimeistään kuukauden kuluttua lainan eräpäivästä, on panttilainauslaitoksella oikeus ryhtyä pantin myymistä edistäviin toimenpiteisiin. Suomessa panttilainauslaitoksen on myytävä pantti julkisella huutokaupalla. (Laki panttilainauslaitoksista 18.12.1992/1353)

Panttihuutokauppojemme yhteydessä myymme tuotteita myös yksityisten toimeksiantojen perusteella sekä Ulosottoviraston lukuun. Lisäksi olemme aiemmin myyneet tuotteita Helsingin Poliisin löytötavaratoimiston sekä järjestyspoliisin toimeksiannoista.

Helsingin Huutokauppakamari järjestää online-tarjoushuutokauppoja Helsingissä sekä Turun, Tampereen, Jyväskylän, Porin ja Oulun lainakonttoreiden lukuun

Helsingin Pantin lunastamattomien vakuuksien huutokaupat pidetään Helsingin huutokaupoissa keskiviikkoisin klo 17.00. Huutokaupat toteutetaan ennakkotarjousmenettelyin online-verkkohuutokauppana.

Helsingin Huutokauppakamari julkaisee perjantaisin seuraavan viikon panttihuutokauppojen tuoteluettelot, jolloin asiakkaillamme on viikonlopun aikana mahdollisuus tutustua verkkosivuillamme myynnissä oleviin tuotteisiin.

Ennakkotarjousten vastaanotto päättyy Helsingissä huutokauppapäivänä klo 17.00.

Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Porissa huutokaupat sulkeutuvat jo klo 16.30.

Helsingin Huutokauppakamari ei peri ostajalta huutomaksua, eli me emme lisää myyntihinnan päälle ylimääräisiä maksuja.

Ostosten lähettämisestä veloitamme posti- ja käsittelymaksun. Maksuluokka määräytyy ostettavan tuotteen koon ja hinnan perusteella. Matkahuollon kautta lähettävistä tuotteista veloitamme pakkaus- ja käsittelykuluina 15€.

ENNAKKONÄYTTELY

Huutokaupoissamme myytävät tuotteet ovat aina esillä ennakkonäyttelyssä ja Helsingin Huutokauppakamari edellyttää, että asiakas tutustuu myynnissä oleviin kohteisiin ennalta ja huomioi tarjousta jättäessään tuotteen mahdolliset viat ja puutteet. Ennakkonäyttelyn mahdollistaman tuotteiden tutkimisen laiminlyöminen ei oikeuta ostajaa kaupan purkuun tai vahingonkorvausvaatimuksiin.

Helsingissä ennakkonäyttelymme on avoinna yleisölle maanantaista keskiviikkoon klo 10.00-17.00 Helsingin Pantin tiloissa, Helsinginkatu 1.

Turun Pantin lunastamattomat lainanvakuudet huutokaupataan Turussa, pääsääntöisesti parillisen kuukauden ensimmäisenä/toisena torstaina. Huutokauppanäyttely on avoinna Turun Pantin tiloissa Eerikinkatu 4 maanantaista torstaihin.

Tampereen ja Oulun Pantin huutokaupat pidetään pääsääntöisesti parillisen kuukauden toisena/kolmantena torstaina. Huutokauppanäyttelyt ovat avoinna maanantaista torstaihin Tampereen Pantin tiloissa Puutarhakatu 11 ja Oulun Pantin tiloissa Pakkahuoneenkatu 18.

Jyväskylän Lainatoimiston lunastamattomien vakuuksien huutokauppa pidetään pääsääntöisesti joka parittoman kuukauden kolmantena torstaina. Ennakkonäyttely on avoinna Jyväskylässä osoitteessa Kauppakatu 14. maanantaista torstaihin.

Porin Lainatoimiston lunastamattomien vakuuksien huutokauppa pidetään pääsääntöisesti joka parittoman kuukauden toisena torstaina. Ennakkonäyttely on avoinna Porissa osoitteessa Antinkatu 18. maanantaista torstaihin.

Mistä saat tiedon pidettävistä huutokaupoistamme?

Helpoimmin saat ajantasaista tietoa kaikista huutokaupoistamme verkkosivuiltamme www.pantti.fi/huutokaupat

Voit kysyä järjestämistämme huutokaupoista myös suoraan Huutokauppakamarilta tai Helsingin Pantin toimipisteistä.

Mistä saat huutokauppaluettelon?

Helsingin Pantin myytävistä esineistä julkaistaan huutokauppaluettelo, jonka saat joko kyseisen konttorin ennakkonäyttelystä tai voit tulostaa myyntiluettelon verkkosivuiltamme.

Huutokaupoistamme julkaistavat luettelot voit hankkia ennakkonäyttelystä Huutokauppakamarilta.

OSTAMINEN

Ennakkotarjous

Ennakkotarjous on huutokauppanäyttelyssä tai verkkosivujemme kautta jätetty kirjallinen ja sitova sopimus, jonka perusteella asiakas asettaa korkeimman hinnan, jonka on valmis esineestä maksamaan. Ennakkonäyttelyssämme jätetyt tarjoukset kirjataan järjestelmäämme saman päivän aikana.

Online- tarjoushuutokaupan etenemistä voi seurata verkkosivuillamme huutokaupan sulkeutumiseen asti. Korkein tehty tarjous voittaa toiseksi jäävän tarjouksen yhdellä minimikorotuksella. Samanarvoisista tarjouksista aiemmin tehty voittaa myöhemmin tehdyn.

Tarjouksen jättämistä varten on hyväksyttävä rekisteröityminen asiakkaaksemme joko konttorissamme tai sähköisesti verkkosivujemme kautta. Rekisteröityminen on maksutonta.

Asiakkaidemme tulee lunastaa huutokauppaostonsa kahdeksan vuorokauden kuluessa huutokaupan jälkeen.

Tarjouksia ei voi perua huutokaupan jälkeen: jätetty tarjous on aina sitova ostosopimus.

HHK ei vastaa ennakkotarjousten teknisistä ongelmista (verkkohäiriöt, hitaus yhteyksissä, tms.), eikä siten vastaa mahdollisista ongelmista ennakkotarjouksia tehdessä.

Ennakkotarjoukset korottuvat HHK:lla seuraavasti:

Huutohinta

Korotus

0-100 € 

2 €

100-500 € 

5 €

500- € 

10 €


Mikä on lähtöhinta ja pohjahinta?

Lähtöhinta on viitteellinen, kokemukseemme perustuva realistinen hintaodote kyseiselle tuotteelle. Lähtöhinta on aina myös tuotteen pohjahinta, jonka alle kohdetta ei myydä.

Maksutapa

Asioidessasi huutokaupoissamme, on sinulla 8 vuorokautta aikaa lunastaa ostoksesi. Maksuvälineenä meillä käy käteinen, kotimaiset pankkikortit sekä luottokortit.

Jos toivot tuotteen lähettämistä, pyydämme olemaan yhteydessä huutokauppakamariin ennen ostosten maksamista: lisäämme lähetyskustannukset ostoksiisi, jolloin voit maksaa kaiken yhdellä kertaa.

Muita kysymyksiä

Milloin omistusoikeus siirtyy ostajalle?
Omistusoikeus siirtyy ostajalle heti kun vasarahinta on kokonaan maksettu. Muista, että ennakkotarjous on aina sitova ja näin ollen perintäkelpoinen. Henkilöä, joka tarjoaa toisen lukuun, pidetään esineen todellisena ostajana, ellei asiasta ole sovittu toisin etukäteen meidän kanssamme.

Mitä tarkoittaa, tavara myydään sellaisessa kunnossa kuin se myyntihetkellä on?
Koska sinulla on mahdollisuus tutustua ennakkonäyttelyssä esineisiin ja todeta niissä olevat viat ja tehdä hankintapäätöksesi sen pohjalta, katsomme sinun olevan tietoinen laitteen tai esineen viasta.

Täten emme ota valituksia vastaan vasaranlyönnin jälkeen. Huutokauppaluettelossa pyrimme ilmoittamaan havaitsemamme puutteet ja virheet kustakin myyntikohteesta. Muista, että huutokaupoissa myytävät esineet ovat pääsääntöisesti käytettyjä.

Tervetuloa huutokauppaan tutustumaan ja tekemään hyviä löytöjä!