Ostaminen


Ostaminen Helsingin Huutokauppakamarin tarjoushuutokaupoissa

Tarjoaminen

Helsingin Huutokauppakamarin tarjoushuutokaupoissa ostaminen tapahtuu jättämällä kohteesta ennakkotarjous. Ennakkotarjouksia voi jättää huutokauppanäyttelyssä, puhelimitse tai sähköisesti verkkosivujemme kautta.

Tarjouksia myyntieristä otetaan vastaan huutokauppaluettelon julkistamishetkestä siihen hetkeen, joka on ilmoitettu huutokaupan sulkeutumisajankohdaksi. Huutokauppaerän ostaja on huutokaupan sulkeutumiseen mennessä korkeimman ennakkotarjouksen tehnyt asiakas.

Myyntihinta on toiseksi ylin annettu tarjous, johon lisätään HHK:n käytössä oleva yksi vakiokorotus. Mikäli erästä on annettu vain yksi tarjous myyntihinta on sama kuin lähtöhinta. Kahden tai useamman tarjouksen ollessa korkein, ensimmäisenä jätetty tarjous voittaa. Voittaneen tarjouksen tehneelle ilmoitetaan huutokaupan päätyttyä puhelimella tai sähköpostilla asiakkaan toiveen mukaan. Tarjoushuutokaupoissa lähtöhinta = pohjahinta.

Asioidessanne huutokaupoissamme ensimmäistä kertaa, kirjaamme yhteystietonne asiakasrekisteriimme. Rekisteröitymisen jälkeen saatte sähköpostiinne henkilökohtaisen asiakastunnuksen sekä salasanan. Asiakastunnuksella ja salasanalla voitte kirjautua sivuillemme ja jättää ennakkotarjouksia. Asiakkaaksemme voi rekisteröityä myös verkkosivujemme kautta täältä. Tarkempia tietoja huutokaupoistamme saatte huutokauppaoppaastamme.

Vasarahinta

Vasarahinta on tuotteen lopullinen myyntihinta. Julkaisemme tiedot toteutuneista vasarahinnoista verkkosivuillamme huutokauppaa seuraavana arkipäivänä.

Kulut

Vasarahinta on kohteen myyntihinta, jonka asiakas maksaa tuotteen lunastaessaan. Me emme peri ostajalta huutomaksua, toisin sanoen me emme laske myyntihinnan päälle lisäkuluja.

Maksutavat ja lunastus

Huudetut esineet tulee lunastaa ja noutaa 8 päivän sisällä. Maksun voi suorittaa käteisellä, pankkikortilla tai tilisiirtona.

Huutokauppaerää ei luovuteta, ennen kuin HHK on saanut täyden maksun. HHK vastaa myydystä tuotteesta tuotteen luovuttamiseen asti, kuitenkin enintään 8 päivää.

Tavara katsotaan luovutetuksi silloin kun HHK luovuttaa sen asiakkaalle tai asiakkaan kanssa sovitun yrityksen kuljetettavaksi.

Jos huutokauppaerää ei oteta haltuun 8 päivän kuluessa, HHK:lla on oikeus periä 5-10 €/vrk kuluja, kuitenkin enintään 10 vrk:n ajalta. Tämän jälkeen ostajalla ei ole mitään oikeuksia huutokauppaerään, vaan HHK voi menetellä sen kanssa oman harkintansa mukaan ilman eri ilmoitusta ostajalle.

Esineiden lähettäminen

Asiakkaan pyynnöstä lähetämme voitetut huudot Postin tai Matkahuollon kautta. Perimme yhdestä lähettämisestä 7-25€ käsittely- ja postituskuluja.

Mikäli toivotte ostostenne lähettämistä, ilmoittakaa siitä HHK:n henkilökunnalle puhelimitse 09 2705 3085 tai sähköpostilla hhk@helsinginpantti.fi